vineri, 3 august 2007
Proorocii de ieri, prefăcuţii de azi!
O persoană nepocăită m-a oprit în parc şi m-a întrebat dacă mai există prooroci astăzi. Mama ei, baptistă, este vizitată de astfel de "prooroci" şi primeşte fel de fel de mesaje. Ei spun că mesajele vin din partea lui Dumnezeu.
Trist este că un baptist ( baptiştii au fost întotdeauna loiali Cuvântului Sfintei Scripturi chiar dacă asta a însemnat prsecuţii ) este momit aşa de uşor de această învăţătură a zilelor noastre.
Dacă vrem speranţă, dacă vrem ceva care să ne poarte prin viaţă, atunci nu de prooroci contemporani avem nevoie, nu de minuni şi semne. Avem nevoie de Scripturi.
Au existat două feluri de prooroci:
1. cei a căror profeţii nu se împlinesc. Aceştia sunt descrişi în Deuteronom 18:21-22. Este interesant că ei există şi chiar dacă proorociile lor sunt nişte păcăleli, sunt destui care continuă să-i urmeze. Nu pot să-i înţeleg.
2. cei a căror profeţii se împlinesc, fac şi minuni dar rămân tot eretici datorită falselor doctrine în care cred. Aceştia sunt descrişi în Deuteronom 13: 1-3.
Am auzit acest argument folosit de foarte mulţi: "dar, frate Adi s-a împlinit exact cum mi-a zis!"
Şi ce dacă?
Împlinirea proorociei nu este o confirmare a a faptului că proorocul este trimis de Dumnezeu. Trebuie şi o verificare a teologiei lui. Doctrina pe care o propovăduieşte este importantă.
Duminică dimineaţă voi predica cu ajutorul Duhului Sfânt despre proorocii de ieri şi prefăcuţii de azi. Doar încă un gând: Astăzi nu mai avem nevoie de prooroci şi mesaje directe de la Dumnezeu. Avem revelaţia completă: Sfânta Scriptură, Biblia. Este suficientă să conducă pe cineva din împărăţia întunericului în împărăţia luminii. Este suficientă şi de folos "să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinicpentru orice lucrare bună"( 2 Tim.3:16,17 ).
Deci, nu am nevoie de nici un mesaj extra-scriptural. Nu am nevoie de nici un prooroc să-mi spună ceva de la Dumnezeu. Eu am Cuvântul lui Dumnezeu în mâna mea chiar acum: Biblia.
Ce frumos sună cântarea....şi vă rog să vă uniţi cu mine şi să cântăm :
"Sfânta Scriptură deschisă,
Ea poate îndrepta starea;
Prin ea oricine în lume,
POate afla fericirea.
O, sfânt Cuvânt, Rază din cer,
Luminează în tot locul!
Până când toţi s-or mântui,
S-a schimba-n zi-ntunericul.
Cartea-asta Dumnezeu ne-a dat,
Ea-i izvorul fericirii
Când noaptea morţii va sosi,
Razele ei vor strălucii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Daca avem Biblia citim in 1Corinteni 13:8-10 ”Profetiile se vor sfarsi,limbile vor inceta ,cunostinta va avea sfarsit.Caci cunoastem in parte si profetim in parte,dar cand va veni ce este desavarsit(intregul ,perfectiunea,plinatatea),acest in parte se va sfarsi.”
si mai jos : v12 ”Acum vedem ca intr-o oglinda ,in chip intunecos,dar atunci vom vede fata in fata.Acum cunosc in parte ,dar atunci voi cunoaste deplin,asa cum am fost si eu cunoscut pe deplin. ”
Deasemene Ioan identificca desavarsirea (perfectiunea,plinatatea,stadiul final al cresterii noastee cu a fi ca Isus: 1Ioan 3:2 ”Prea iubitilor ,acum suntem copii ai Lui Dumnezeu,si ce vom fi nu s-a aratat inca, dar stim ca atunci cand se va arata El ,vom fi ca El,pentu ca Il vom vedea asa cum este.”
"O persoana nepocaita..." asa incepe articolul tau. Ce inseamna asta? Ca persoana respectiva nu se pocaieste de propriile pacate (daca da, de unde stii tu intimitatea spirituala a unui om?) SAU ca persoana aceea nu umbla cu pocaitii, ca nu este crestin/a neoprotestant/a (daca da, atunci "sa te pocaiesti" inseamna sa devi crestin neoprotestant, adica sa schimbi titulatura si ritul unui biserici cu a alteia?) ?
"O persoana nepocaita..." asa incepe articolul tau. Ce inseamna asta? Ca persoana respectiva nu se pocaieste de propriile pacate (daca da, de unde stii tu intimitatea spirituala a unui om?) SAU ca persoana aceea nu umbla cu pocaitii, ca nu este crestin/a neoprotestant/a (daca da, atunci "sa te pocaiesti" inseamna sa devi crestin neoprotestant, adica sa schimbi titulatura si ritul unui biserici cu a alteia?) ?
Vrancea Bunescu,
pocăința înseamnă mai mult de pocăirea de păcate. Înseamnă și credința în Domnului Isus ca Domn al vieții. Un pocăit este unul care s-a pocăit de păcatele lui, dar îl urmează zi de zi pe Domnul Isus.
Trimiteți un comentariu