joi, 14 iunie 2007

Acceptă Autoritatea Bibliei

2 Timotei 3 Trăim vremuri grele. Vremuri = epoci, mişcări, oportunităţi Grele = „kalepos” = cumplit, periculos. (este exact termenul folosit pentru a-l descrie pe îndrăcitul din Gadara ) Vremuri care pun în pericol adevărul. Pun în pericol Biserica. Pun în pericol Evanghelia. Ele întotdeauna au fost dar v.13 ne spune că va fi din ce în ce mai periculoase. Astăzi este şi mai greu pentru că s-au acumulat toate aceste pericole. PRIMA EPOCĂ PERICULOASĂ A ÎNCEPUT ÎN SEC.4 ŞI S-A NUMIT: SACRAMENTALISMUL. Constantin, Imperiul roman şi Biserica catolică care au creat un sistem. Mânturea este primită printr-un ritual în mod automat. Sacramentalismul a devenit un duşman al harului şi al credinţei, al relaţiei personale cu Mântuitorul. A fost şi un instrument de persecuţie şi execuţie a credincioşilor adevăraţi. Abia în sec-16, reforma a început să lovească în aceast duşman. ÎN SEC.18 O ALTĂ VREME PERICULOASĂ A ÎNCEPUT: RAŢIONALISMUL. Renaşterea şi revoluţia industrială a făcut ca omul să gândească pentru el. A început să inventeze fel de fel de lucruri şi să se gândească la libertatea lui de exprimare. Raţiunea a mers aşa de departe încât minunile Bibliei, inspiraţia divină şi Evanghelia harului au fost aruncate la coşul de gunoi. Aceste două vremuri nu au dispărut, le avem şi astăzi. Religiile mari se bazează pe sacramentalism. Iar seminariile teologice sunt măcinate de raţionalism. UN AL DUŞMAN ESTE POLITICISMUL. ECUMENISMUL: să dăm la o parte dogma şi să fim una. Să nu ne împărţim pe doctrine. Şi s-a inventat termenul de „etica lui Isus”. Domnul Isus a fsot aşa de bun încât nu ar fi supărat pe nimeni. ÎN ANII 60 A APĂRUT VREMEA EXPERIMENTALISMULUI. Adevărul trebuie simţit. Adevărul vine prin intuiţie. Adevărul vine prin viziuni sau profeţii sau revelaţii speciale. ÎN ANII 80 A APĂRUT SUBIECTIVISMUL. ÎN ANII 90 A APĂRUT MISTICISMUL ŞI PRAGMATISMUL. În anii 90 A APĂRUT ŞI SINCRETISMUL: toţi avem acelaşi Dumnezeu. cineva a scris şi ocarte, cum că ar fi fost în cer şi acolo l-a întâlnit pe Mohamed, pe Confucius, pe Buda, atei şi evreii. Toţi erau acolo. Biblia trebuie să devină standardul pentru viaţa mea. Ea trebuie să fie busola pentru direcţia vieţii mele. Ea este consilierul care mă sfătuieşte înainte de o decizie. Ea este cota de nivel pentru evaluările pe care le fac. Ea are primul şi ultimul cuvânt. Biblia este o carte unică. Este demnă de încredere. Ambasadorul

2 comentarii:

Anonim spunea...

In anii 2000 a aparut copy/paste, ceea ce a facut ca oricine sa poata spune ca a scris un articol chiar daca scris de el e doar numele de sub.
Va bazati pe faptul ca e greu de dovedit plagiatul?
Convingeti-ne ca sunteti autorul real!

ambasadorul spunea...

Un "anonim" vorbeşte despre plagiat??
Se pare că este la modă să acuzi pe cineva de plagiere.
Data trecută vorbeam nu de faptul că este greu de dovedit plagiatul, ci de procedură. Plagiatul este foarte clar deliminat în România. O condiţie esenţială ca să te poţi "lăuda" că ai plagiat este să ai avantaje financiare sau academice. O altă condiţie este să se demonstreze intenţia clară de plagiere. Iar lucrarea respectivă trebuie musai să fie publicată ca să se poată vorbi de plagiere.
Se pare că una scriu şi alta citiţi. Eu ştiu foarte bine ce am scris. Şi "ce am scris am scris".

Voi continua să vă postez comentariile, dar cu părere de rău nu am timpul necesar să vorbesc cu anonimi. ( mai ales când nu este nici o legătură cu subiectul blogului ).

Rămâne totuşi o singură autoritate: Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu.